Adsense ile blogundan para kazanmak isteyenlere 9 öneri

Blogların en popüler para kazanma yöntemlerinden biri de Adsense reklamları yayınlamak. Tıklama başına ücret veren Adsense reklamları ile ciddi paralar kazananlar var.  İnternette paylaşılan Adsense kazançları birçok kişinin iştahını kabartsa da para kazanmak için bazı noktalara dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Bu yazımda blogundan Adsense ile para kazanmayı düşünenlere ya da Adsense'den para kazanmak için blog açmayı düşünenlere gözlemlerim ve tecrübelerim doğrultusunda birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Hedeflerinizi netleştirin

İnternet dünyası uçsuz bucaksız. Bu yüzden sitenizin içeriğinin belli konularda olması gerekiyor. Daha önceki yazılarımda da söyledim. Genel blog diye bir kavram yok. Konularınızı netleştirin, iddialı olduğunuz alanlarda içerik üretin. Adsense'den para kazanacağım diye her konuda yazı yazarak blogunuzu çöpe çevirmeyin. Adsense ile para kazanmak için "niche" kavramını önemseyin. Sınırlarınızı çizin. 

Aceleci olmayın

Her işte olduğu gibi Adsense ile para kazanmak işinde de aceleci davranmamak gerekiyor. İnternette Adsense ile para kazanmak konulu makaleleri okuyarak gaza gelen ve açacağı site sayesinde büyük paralar kazanacağını sanan kişiler var. Adsense ile para kazanmaya başlamadan önce bir yol haritası çizin. Kulaktan dolma bilgilere, güven vermeyen yazılara kesinlikle itibar etmeyin. Yazma becerilerinizi artırın. İngilizceniz iyi ise bunu bir avantaj olarak kullanın. Copy-paste içeriklere bel bağlamayın. İçeriklerinizi kendiniz üretin.
Adsense hesabınız yoksa başvurmak için acele etmeyin

Adsense'den para kazanmanız için bir Google Adsense hesabına ihtiyacınız olacak. Adsense başvuruları artık eskiye göre biraz daha zorlaştı. İçeriği zayıf olan, özensiz hazırlanan sitelerin başvuruları kolayca kabul edilmiyor. Bu yüzden içerik bakımından blogunuzu zengin hale getirdikten sonra başvuru yapmanızı öneriyorum. Google, içeriğin zayıf olduğu siteleri güvenilir ve verimli bir yayıncı olarak görmüyor. Bu yüzden içeriğe mutlaka yatırım yapın. Forum sitelerinde bazı kişiler Adsense başvurularınızı hızlıca onaylattırıp size Adsense hesabı alabileceklerini söylüyorlar. Ne kadar güvenilir bilemiyorum. Hiç denemedim. Zamanında kendim başvuru yapmıştım.

Adsense konulu e-kitaplara itibar etmeyin

Adsense'den para kazanmanın püf noktalarını anlatan, internet ortamında PDF formatında satılan e-kitaplara pek aldanmamanızı öneriyorum. Aralarında çok kaliteli içeriklere sahip olanlar olsa da birçoğu bilindik bilgilerden oluşuyor. Ekstra bir şeyler öğrenmeniz imkansız. Bir dönem sırf merakımdan bu tür bir e-book satın almıştım. Son derece berbat bir dil ile kaleme alınmış 10-15 tane makaleden oluşan kitapta bilinen ifadelerden farklı bir şey bulamadım. Adsense'den para kazanmanın inceliklerini anlatan kitap yazarı acaba gerçekte ne kadar para kazandı? Bu noktada aklıma şu atasözü geliyor: "Kelin ilacı olsa kendi başına sürer" Deneme yanılma yöntemi ile öğrenebilirsiniz. 

Blogunuzun temel SEO ayarlarını yapın

Blogunuzu arama motoru ile uyumlu hale getirin. Temel SEO ayarlarını mutlaka yapın. Sosyal medya hesapları oluşturun. Yabancı forum sitelerine üye olun. Yabancı sosyal medya sayfalarında paylaşımda bulunun. Blogunuzun alan adında anahtar kelimelerin geçmesine dikkat edin.

Adsense uyumlu tema seçin

Blogunuzun Adsense uyumlu bir tema olması, reklam yerleşimlerini sorunsuz ve etkileyici bir şekilde yapmanıza imkan sağlar. Adsense uyumlu blog temalarında reklam alanları en çok tık alacak yerlere yerleştirilmiştir. Bu yüzden Adsense uyumlu temaları tercih etmelisiniz. Adsense reklamlarının blogunuzda sırıtmaması için yerleşim politikaları dahilinde etkileyici yerleşimleri denemelisiniz. 

Adsense yerleşimi

Adsense reklamlarını doğru bir şekilde yerleştirerek tıklanma oranının artmasını ve daha fazla para kazanmanızı sağlayabilirsiniz. Blogunuzda içeriklerinizin ön planda olmasını sağlamak adına çok fazla reklam yerleştirmenizi önermiyorum. En çok tıklanan reklamlar genelde konu içinde olduğundan dolayı konunuzun içine 1-2 adet 300x250 ya da 336 x 280 ebatında reklamlar ekleyebilirsiniz. Kendi sitelerimde kare ve dikdörtgen reklamların daha fazla dikkat çektiğini ve tıklandığını gözlemledim. Temanın durumuna göre bağlantı birimleri ve 160x600 reklamlar da etkili olabilir. 

Tıklama başına ücreti, aranma hacmini analiz edin

Bazı anahtar kelimelerin aranma hacmi ve tıklama başına verdiği ücret oldukça yüksek. Örneğin; "flash oyun" kelimesi tıklama başına 0,10 TL veriyorsa "ucuz tatil yerleri" anahtar kelimesi 1 TL verebilir. (Rakamlar örnektir.) Bunu nasıl öğrenebilirim dediğinizi duyar gibiyim. Google Adwords'ün Anahtar Kelime Aracı var. Buradan anahtar kelimelerin aranma sayılarını, tıklama başına ortalama ücreti öğrenebilirsiniz. Türkçe anahtar kelimeler arasında tıklama başına yüksek fiyatlı pek kelime yok. Tık başına ücretleri reklam verenler belirliyor. İngilizce anahtar kelimeler iyi kazandırıyor. 

İngilizce içerikli siteler Adsense'de daha çok kazandırır

Dünya çapında milyarlarca insanın konuştuğu evrensel dil İngilizce, internetin de ana dili olduğunu söylememize gerek yok. İngilizce içerikli sitelere dünyanın her yerinden erişim sağlanabiliyor. Markalar arası rekabetin fazla olduğu internet ortamında firmalar rakiplerinin önüne geçmek için internetteki reklam kampanyalarında tıklama başına ücretleri yüksek tutmaya çalışıyor.

Türkçe olan ve tıklama başına 0,50 TL alınan bir anahtar kelimenin İngilizce karşılığı 4-5 TL olabiliyor. İngilizce içerikli bir siteniz var mesala. Tatil yerleri ile ilgili bilgiler veriyorsunuz. Sitenizdeki reklamlara günde ortalama 5-10 tıklama alıyorsunuz. Tık başına ücret de 5 olsun. Ne yaptı? 25-50 TL x 30 = 750 - 1500 TL. Böyle birkaç sitesi olup da ayda 3-5 bin kazanan çok kişi var. 

Kendimden bir örnek

Bunu bir dönem bizzat denemiştim. Sağlık konulu bir blog açmıştım. Özel bir beklentim yoktu. Deneme amaçlı yaptım. Günlük tekil hiti 50-70 arası bir şeydi. Blogdaki reklamlar en az 3-5 tık alıyordu. Bu da o zamanlar günlük  9-15 dolar arası bir kazanç demekti. Sonra ilgilenemedim ve bir arkadaşıma devrettim. Kendi hesabını ekledi ve bir süre iyi kazanç elde etti. Anlayacağınız İngilizce içerikli siteler sayesinde az hit ile de iyi paralar kazanmak mümkün.

Yakın bir zamanda yine yabancı içerikli bir blog açmayı planlıyorum. Şu an anahtar kelime arayışı içerisindeyim. Bununla ilgili deneyimlerimi, uyguladığım yöntemleri de sizlerle fırsat buldukça paylaşacağım.

Bu konuda tecrübeleriniz  ve önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.
  - See more at: http://medyaistasyonu.blogspot.com/2014/06/adsense-ile-blogundan-para-kazanmak.html#sthash.9HPYQ3ik.dpuf

Yorumlar